Leergeld Nijmegen

De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) fietst een mooie bijdrage voor Stichting Leergeld bij elkaar

door Wilfrie Tobé op 20 nov 2020, 12:33 De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) fietst een mooie bijdrage voor Stichting Leergeld bij elkaar

In oktober heeft een aantal scholen van de Alliantie VO meegedaan met de Fietschallenge “Ons Fietsdoel”. Het doel was als school gedurende vier weken zoveel mogelijk kilometers te fietsen voor een goed doel. Omdat we de afgelopen coronaperiode nog eens nadrukkelijk hebben kunnen zien hoeveel goed werk de Stichting Leergeld doet om leerlingen met een krappe beurs te helpen, was het goede doel voor de SSgN snel gekozen.

De Alliantie daagde haar medewerkers per school uit om gezamenlijk met hun collega’s vier weken lang op de fiets te stappen, zoveel mogelijk kilometers te verzamelen en uiteindelijk de challenge te winnen voor het goede doel.

En ……… de SSgN heeft als sportieve school deze challenge gewonnen. Dankzij de onvermoeibare inzet van een groot aantal collega’s fietste zij het hoogste aantal kilometers bij elkaar en won daarmee een geldbedrag van € 2.500.-.

Op donderdag 19 november is de cheque op de SSgN overhandigd aan Hannie Kunst, voorzitter van de Stichting Leergeld.

Foto en tekst: Heyta Melssen

Terug naar het nieuwsoverzicht
Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.