Nieuwe voorzitter Wouter van Balveren

Op 23 december nam Hannie Kunst afscheid als voorzitter van Stichting Leergeld Nijmegen, in aanwezigheid van burgemeester Hubert Bruls. Kunst leidde acht jaar lang de Nijmeegse stichting die gezinnen met kinderen die opgroeien in armoede financieel ondersteunt. Wouter van Balveren volgt haar op.

Hannie Kunst was voorheen onder andere wethouder in Nijmegen en bestuurder bij woningcorporatie Woonwaarts. Stichting Leergeld heeft altijd haar speciale aandacht gehad. Hannie is niet alleen erg betrokken bij de stad maar zet zich in het bijzonder in voor mensen die leven in armoede. Dit geldt in Nijmegen voor duizenden mensen. Vooral met kinderen is het leven duur. Veel ouders kunnen bijvoorbeeld een sportclub, muziekles, laptop of fiets voor hun kind niet betalen.

Meer gezinnen in armoede
“De groep ouders met kinderen die opgroeien in armoede groeit. En het is een misvatting dat dit allemaal mensen zijn met een uitkering, of mensen die niet met geld kunnen omgaan,” aldus Hannie Kunst. “Er is steeds vaker armoede bij werkenden, bijvoorbeeld bij zzp’ers. Je kunt ook pech hebben, bijvoorbeeld dat je veel kosten maakt vanwege een scheiding of je gezondheid. Ik heb met Stichting Leergeld altijd geprobeerd te zorgen dat kinderen daar zo min mogelijk de dupe van worden. Gelukkig wordt de stichting daarin al jaren trouw ondersteund door de gemeente Nijmegen. Ik ben blij met die goede samenwerking en vertrouw erop dat dit onder mijn opvolger zo blijft.”

Nieuwe voorzitter
Vanaf 1 januari 2023 is Wouter van Balveren de nieuwe voorzitter. Hij heeft veel ervaring als cultureel ondernemer en is de laatste jaren werkzaam in het managementteam van Bibliotheek Gelderland Zuid. Wouter is al een aantal jaren bestuurslid en kent de organisatie goed. “Ik kijk er naar uit om het stokje van Hannie over te nemen. Juist in deze tijd met de huidige inflatie en hoge energiekosten is Stichting Leergeld extra belangrijk. Het afgelopen jaar bewijst dat: we bereikten bijna 3900 Nijmeegse kinderen, afkomstig uit 2250 verschillende gezinnen.”

Foto van het afscheid van Hannie Kunst als voorzitter van Leergeld Nijmegen.

Welke inkomensgegevens moet ik uploaden?

 • Bij maandelijks hetzelfde inkomen uit werk
  Stuur de loonstrook van de laatste maand.
 • Bij maandelijks wisselend inkomen uit werk
  Stuur de loonstrookjes van de laatste drie maanden.
 • Bij een uitkering
  Stuur het overzicht van de uitkering van de laatste maand.
  Dit kan een overzicht zijn van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of het SVB.
 • ZZP’er
  Stuur de laatste aangifte inkomstenbelasting én de aangifte omzetbelasting van het laatste kwartaal.
 • Bij alimentatie
  Stuur een afschrift van de bank waarop we het bedrag van de laatste maand kunnen zien.
 • 2-oudergezin
  Bij een 2-ouder gezin hebben we van beide gezinsleden de overzichten van het inkomen nodig.