Leergeld kan in de toekomst meer kinderen helpen

Vanaf 15 september kunnen meer kinderen in Nijmegen gebruik maken van de voorzieningen van Stichting Leergeld. Dan gaat het om de contributie voor de sportclub, zwemlessen , een laptop voor de brugklas, geld voor de muziekles, een abonnement op Squla enz. Op de website www.leergeldnijmegen.nl staat wat er allemaal mogelijk is.

“We krijgen steeds meer aanvragen binnen en merken dat meer gezinnen geen geld hebben om hun kinderen mee te laten doen”, aldus voorzitter Leergeld Hannie Kunst. Ook steeds meer ouders die gewoon werk hebben lukt het niet meer de contributie te betalen of een fiets te kopen voor hun kinderen. Veel ouders hadden de afgelopen jaren de weg naar ons al gevonden, maar we kunnen nu ook iets betekenen voor ouders die wat meer verdienen zodat ook hun kinderen mee blijven doen. ”.

Vanaf 15 september is de norm om gebruik te maken van Leergeld verhoogd naar 140% van het sociaal minimum. In bedragen betekent dit een gezin met 1 ouder zich nu bij Leergeld kan melden als het netto maandinkomen lager is dan €2160 en bij een 2 oudergezin is de norm €2395 geworden. “We zijn blij dat in deze tijd waarin gezinnen te maken hebben met hogere energielasten en uitgaven voor het huishouden, we meer gezinnen kunnen ondersteunen “ aldus Kunst.

In 2021 zijn 1978 gezinnen en bijna 3300 kinderen ondersteund door Leergeld. Leergeld Nijmegen wordt financieel ondersteund door de Gemeente Nijmegen , het ministerie van Sociale Zaken en door donateurs die graag hun steentje bijdragen.

Mensen kunnen zich aanmelden via de website en het is handig als de loonstrookjes worden meegestuurd.

groepje kinderen liggend op de buik

Welke inkomensgegevens moet ik uploaden?

 • Bij maandelijks hetzelfde inkomen uit werk
  Stuur de loonstrook van de laatste maand.
 • Bij maandelijks wisselend inkomen uit werk
  Stuur de loonstrookjes van de laatste drie maanden.
 • Bij een uitkering
  Stuur het overzicht van de uitkering van de laatste maand.
  Dit kan een overzicht zijn van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV of het SVB.
 • ZZP’er
  Stuur de laatste aangifte inkomstenbelasting én de aangifte omzetbelasting van het laatste kwartaal.
 • Bij alimentatie
  Stuur een afschrift van de bank waarop we het bedrag van de laatste maand kunnen zien.
 • 2-oudergezin
  Bij een 2-ouder gezin hebben we van beide gezinsleden de overzichten van het inkomen nodig.